keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Makeaa venevegeä - Banoffeekippo

Alkuperäisessä banoffeessa on keksien ja banaanin lisäksi kermavaahtoa ja kinuskikastiketta. Tämä on siis hieman kevyempi ja silti täyteläisen makea versio kippoon koottuna. Namipala valmistuu vaivattomasti veneessä ja maistuu mainiosti myös kaffen kanssa. Kylmäsäilytystilaakin vaaditaan melko vähän. 


 Banoffeekippo (2:lle)

6-8                 kaurakeksiä
1                    kypsä banaani
½ prk             vispautuvaa creme vanillaa
1 prk              toffeen makuista Jacky-vanukasta

1.      murskaa puolet kekseistä annoskulhoihin
2.      kaada päälle toffeevanukasta
3.      pilko päälle banaani
4.      murskaa seuraavaan kerrokseen taas keksin paloja
5.      vispaa creme vanilla ja kaada se päällimmäiseksi
6.      anna vetäytyä hetken viileässä, kunnes keksi vähän pehmenee



3 kommenttia:

  1. Juurikin tämä tai hieman sovellettu versio on ollut meidänkin lempijälkiruoka veneellä! Koostumus riippuu tietenkin aina kaappien sisällöstä: onko omenaa vai banaania ja kaura- vai suklaakeksejä, tosin yleensä olemme käyttäneet pelkkää itse vispattua tai valmiina ostettua vaniljakastikketta. Tosi helppo ja vaivaton tehdä, mutta loistava makuyhdistelmä! :)
    /Minna

    VastaaPoista
  2. Niin on. Melkein voisi toimia kesäherneillä ja hapankorpuillakin ;)

    VastaaPoista